Merhabalar
Aslında Hepsi Aynı Gibi Görünsede Tüm Sistemler İçerisinde Farklılıklar var Az Çok Tecrübe Edindiğim ve sizin geçtiğiniz yoldan kısa bir süre önce geçtiğim için hemen cevap vermek istedim.ben laboratuvarımda RO ile besleme yaparak DQ3 Ultra Saf Su Sistemini Kullanmaktayım HPLC,Spektro,Her türlü su numunesi analizinde şişe ultra saf suya nazaran tasarruflu ve kaliteli su almaktayım.
Öncelikle Besleme suyu olarak kullanacağınız suyun analizini yapıp yada yaptırıp firmaya iletmeniz ve üreteceği suyun kalitesini tahattüt ediyor olmalı ve cihaz kurulumunu kendinin yaparak garanti kapsamına sokması gerekmektedir.
Saf Su: kaba bir terim olmakla birlikte iletkenlik derecesi bayabi geniş aralıkta değerlendirilebilinir. Membran veya Reçine Kullanılarak filtrasyon sonucu elde edilen sudur. 1-10us/cm sular genellikle saf su olarak geçmekte akü,laboratuvarda ön temizleme vb amaçla kullanılmaktadır.
Deiyonize su: saf suya göre daha iyi kalitede su üreten cihazlardır.su analizlerinde saf su olarak kullanılabilinir.ort 0,1-1,0 arası üretirler.
Ultra saf su: marka vermek doğru olmayacağından bilindik markadan aldığınızda uv lambalı yada lambasız tercihler saatlik üretim tercihlerinin az oldugu 3-5-8Lt 0,01-0,05us/cm kalitede su üreten cihazlardır. HPLC tarzı tüm kromotografik cihazlarda kullanılabilinir.
Ekstra bilgi olarak Reverse Osmosis Sistemleri: ortalama 40 us/cm iletkenliğe sahip membran ile üretim yapan sistemlerdir.