Lab Akademi Soru&Cevap Platformu
2 beğenilme 0 beğenilmeme
222 kez görüntülendi

Merhabalar,

Bir konu danışmak istiyorum size.

17025 kapsamında laboratuvarımızda iç tetkik yapacağız. Soru matrisini oluşturduk ancak denetçiler hakkında tam karar veremedik.

Bildiğim kadarıyla tetkikçi denetlenen birimdeki işleri yapmayan ancak o işi yapmaya yetkin kişiler olmalı.

Birinci Sorum: İç tetkik de görevlendireceğimiz kişinin iç tetik eğitimi alması şart mı? Şart ise Laboratuvarda çalışan iç tetkikçi eğitimi almış bir kişi, görevlendireceğimiz kişiye eğitim verebilir mi?

İkinci Sorum: Laboratuvarın teknik kısım olan numune alma, analiz ve raporlama ile ilgili. Raporlamada yetkin 3 kişi var ancak üçü de raporda aktif olarak çalışıyor. Bu durumda raporlama birimini nasıl denetleriz. Denetçi ölçüm numune alma personeli olabilir mi? Bu personele içimizde raporlama eğitimi vererek yetkin hale getirebilir miyiz.

Laboratuvar Yönetimi kategorisinde (140 puan) tarafından soruldu | 222 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhaba,

Soru 1 : İç tetkik yapılabilmesi için tetkikçinin  o standardın temel bilgisi ve iç tetkikçi eğitimini alması gerekecektir. Laboratuvarınızda bu tip bir konuyu kolay çözmek istiyorsanız dışarıdan iç tetkik hizmeti alabilirsiniz.
İç tetkikçi eğitimi almış birisi görevlendirilecek kişiye iç tetkik eğitimi verebilir.

Soru 2: Aktif olarak aynı işleri yapan kişilerin birbirlerini denetlemesi tarafsızlık ilkesine aykırılık yaratacağı için bu kısımda kalite tarafını hazırlamış birisini yönlendirmeniz uygun olacaktır. Personele yetki verebilirsiniz fakat aynı birideki değerlendirmeyi yapmak için başka birini bulmanız gerekecektir.

Saygılarımla
(160 puan) tarafından cevaplandı
Hoş geldiniz; Lab Akademi Soru&Cevap platformu sizlere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
225 soru
139 cevap
21 yorum
949 kullanıcı